Anpassning av Hammarö bibliotek pga covid-19

Biblioteket är öppet men med restriktioner. Läs mer här om vad som gäller.

Uppdaterad 23 augusti 2021

Från 15 februari 2021 är Hammarö bibliotek öppet igen.

• Du behöver inte längre boka tid för att besöka biblioteket men vissa restriktioner gäller:
  • Du har 15 minuter på dig att göra dina ärenden
  • Håll avstånd till varandra och till personalen
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk

Återlämning

Det går bra att återlämna i bokinkastet som finns på utsidan av huset. Det töms flera gånger om dagen.

Beställ bokkassar

Om du inte kan besöka biblioteket så plockar vi ihop en bokkasse som du kan hämta utanför biblioteket. Gör så här:

• Ring eller mejla biblioteket, 054-51 52 00, biblioteket@hammaro.se
  • Uppge namn och lånekortsnummer alternativt personnummer. Du behöver ha ett giltigt lånekort inom Bibliotek Värmland.
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om vi ska plocka ihop något åt dig.

Meröppet

För närvarande har vi Meröppet måndag-tisdag kl 12-15. Om du vill skaffa Meröppet är du välkommen in på ordinarie öppettider så hjälper vi dig.

Tidningshörnan

Det finns plats för att läsa tidningar men vi uppmanar alla att hålla avstånd.

Studierum och släktforskning

Det går inte att boka studierum eller släktforskningsrum under den här perioden.

Ärenden via webben

På www.bibliotekvarmland.se kan du låna om och reservera. Där kan du även hitta e-böcker via Biblio och tidningar via Pressreader.

• Telefon: 054-51 52 00, Mejl: biblioteket@hammaro.se.
  • Facebook: www.facebook.com/hammarobibliotek, Instagram: @hammarobibliotek

Det är viktigt att du som besökare tar eget ansvar för att förhindra smittspridning genom att endast besöka biblioteket om du känner dig symptomfri och respektera de uppmaningar och åtgärder som biblioteket vidtagit. Håll alltid avstånd till eventuella andra besökare och personal.