Så använder du webbplatsen

Logga in, låna om och reservera, söka i katalogen, e-biblioteket. Så använder du webbplatsen och Mina sidor.

Hoppa till innehåll på sidan:

Så loggar du in på Mina sidor

Du loggar in på ”Mina sidor” med ditt personnummer eller bibliotekskort och din 4-siffriga PIN-kod. Tryck på ”Logga in”-knappen/ikonen högst upp till höger för att öppna logga in-rutan.

Kom ihåg att du måste ha ansökt om biblioteksskonto innan du kan logga in. I samband med detta skapar du även din pinkod.

Har du glömt pinkoden? Du kan skapa en ny pinkod genom att klicka på länken ”Glömt pinkod” i logga in-rutan och sen följa instruktionerna. Bibliotekspersonalen kan också hjälpa dig att skaffa ny pinkod.

Så lånar du om

Låna om böcker, filmer och annat enkelt direkt på webbplatsen. Så här gör du:

 1. Logga in med personnummer eller bibliotekskonto och pinkod.
 2. Gå till ”Mina sidor” överst på sidan.
 3. Tryck på ”Mina lån” så fälls en lista med dina aktuella lån ut.
 4. Tryck på ”Låna om”-knappen för att låna om en titel. Lånet har nu fått ett nytt återlämningsdatum.

Om det står att en bok inte går att låna om kan det bero på flera saker:

 • Det är kö på titeln.
 • Titeln har redan lånats om max antal gånger.
 • Det finns avgifter att betala.
 • Digitala böcker går ej att låna om. Vill du låna en digital bok igen gör du det när lånet gått ut.
 • Fjärrlån kan inte lånas om på webben.

Så reserverar du

Om det du vill låna redan är utlånat eller finns på ett annat bibliotek i Värmland kan du reservera titeln. Det är gratis i alla kommuner utom Hammarö och Karlstad (där det kostar 5 kr/titel, barnböcker är dock gratis). Så här reserverar du:

 1. Logga in med personnummer eller bibliotekskonto och pinkod.
 2. Sök upp det du vill låna och klicka på titeln.
 3. Tryck på knappen ”Reservera”.
 4. Välj på vilket bibliotek du vill hämta det du reserverat och klicka på ”OK”.

Vi skickar ett sms, e-post eller brev när boken kan hämtas. Ange ditt mobilnummer och e-postadress under ”Mina uppgifter” på ”Mina sidor” om du vill ha meddelandet via sms eller e-post, annars får du det med brev. När din reservation finns att hämta har du en vecka på dig.

Du kan ta bort reservationer och byta hämtställe på ”Mina sidor”.

När du reserverar ställs du i kön på det bibliotek där du vill hämta. Kommuner med flera bibliotek har en och samma kö. Finns titeln bara utanför kommunen så ställs du i en regional kö.

Så söker du i katalogen

Du söker i katalogen genom att skriva i sökrutan högst upp på webbplatsen. Du kan söka efter olika typer av medier: böcker, digitala böcker, filmer (dock ej från Cineasterna), musik.

När du gjort en sökning kan du filtrera ditt sökresultat, till exempel på medietyp och författare, för lättare hitta det du är ute efter. Du kan också ändra sorteringen på träffarna i sökresultatet.

När du klickar på en titel eller ett omslag kommer du in till själva katalogposten där mer information om titeln finns.

Klickar du på länken utökad sökning kommer du till en sida där du kan göra ännu fler filtreringar redan innan du gjort din sökning, till exempel kan du välja att bara söka i ditt lokala biblioteks katalog istället för i hela Värmland.

E-biblioteket

Genom webbplatsen får du tillgång till hela e-bibliotekets utbud av böcker, tidningar, filmer och databaser. Kom ihåg att du måste ha ett bibliotekskonto hos oss för att kunna nyttja de flesta e-tjänsterna. Några e-tjänster kräver dessutom att du har ett bibliotekskort.

På sidan E-biblioteket så hittar du mer information, tips på titlar och guider på hur du kommer igång.

Tillgänglig webbplats

I vår tillgänglighetsredogörelse för Bibliotekvarmland.se kan du se vilka tillgänglighetsbrister som vår webbplats har i dagsläget. Här är några tips som gör vår webbplats tillgänglig:

 • Du kan förstora textstorleken på webbplatsen. På dator trycker du på ctrl/cmd samtidigt som du trycker på + (plus). På telefonen får du går in på inställningarna och ändra.
 • Talande webb: Webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll. När du aktiverar Talande webb läser den upp texten på sidor och pdf-filer på webbplatsen. Talande webb fungerar på mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC och är gratis att använda. Klicka på ”Lyssna”-länken högst upp på sidan för att aktivera Talande webb.

Cookies/kakor på webbplatsen

Webbplatsen använder cookies/kakor. Läs mer om vilka och varför.

Sök

Språk