Läs och lyssna i appen Biblio

Appen Biblio är det enklaste sättet att läsa och lyssna på digitala böcker. Du kan låna 1 bok per vecka. Läs mer om hur du kommer igång.

I Biblio kan du både läsa och lyssna på digitala böcker. De flesta av våra e-böcker och ljudböcker funkar i appen Biblio. Allt är gratis. Du kan låna 1 bok per vecka.

Kom igång med Biblio

  1. Ladda ner appen Biblio (Biblio Library) från App Store (iPhone och iPad) eller Google Play (Android).
  2. Starta appen, välj Bibliotek Värmland i rullistan och logga in med personnummer eller bibliotekskortsnummer och din vanliga 4-siffriga pinkod.
  3. Välj en bok från kategorierna eller sök efter din bok och tryck på Låna. Klart!

Digitala böcker som du lånat direkt här på webben hittar du under "Mina lån" i appen. Tryck på din lånade bok för att läsa/lyssna på den. Du behöver inte lämna tillbaka din e-bok, den återlämnas automatiskt.

Om en digital bok bara finns i PDF-format kan den inte visas i Biblio. Läs mer om hur du gör då längre ner på sidan.

Biblios egna guider

Läsa e-bok eller lyssna på ljudbok i Biblio?

Kontrollera alltid att boken är i det format du önskar innan du lånar:

  • Den röda ikonen visar att det är en e-bok som du läser.
  • Den blåa ikonen visar att det är en ljudbok som du lyssnar på.
  

Läs och lyssna på digitala böcker utan Biblio

För dig som använder läsplatta eller inte kan använda Biblio av annan anledning, till exempel om du vill läsa en bok som bara finns i PDF-format eller om din telefon eller surfplatta är av äldre modell, finns andra sätt att ta del av digitala böcker.

Läs mer om hur du lånar digitala böcker utan Biblio.

 

Läs och lyssna i appen Biblio

Appen Biblio är det enklaste sättet att läsa och lyssna på digitala böcker. Du kan låna 1 bok per vecka. Läs mer om hur du kommer igång.

Digitala böcker utan Biblio

Du som har läsplatta eller saknar modern telefon/surfplatta kan inte använda Biblio. Samma sak gäller om du vill läsa en e-bok som bara finns i formatet PDF. Här kan du läsa om hur du gör då.

Vanliga frågor & svar om digitala böcker

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren gällande e-böcker och ljudböcker. Du kan också vända dig till personalen på ditt bibliotek för att få hjälp.

Lästips e-böcker och ljudböcker

Vill du ha tips på digitala böcker att läsa eller lyssna på? Kolla in våra utvalda favoriter just nu, topplistor och nyheter.

E-böcker och ljudböcker för barn & unga

Letar du efter tips på e-böcker och ljudböcker för barn och unga? Här har vi sammanställt just detta.

Bibblix - app med e-böcker för barn

Åtta kommuner i Värmland erbjuder sina låntagare Bibblix - en app med e-böcker för barn mellan 6-12 år. Läs mer om Bibblix här.

Världens bibliotek - digitala böcker på ditt språk

Världens bibliotek är en digital tjänst med e-böcker och ljudböcker på andra språk än svenska. Skaffa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna – när du vill, så mycket du vill.

Bläddra – e-böcker på nationella minoritetsspråk

Bläddra är en gratis app med e-böcker för barn och vuxna på meänkieli, romani chib och samiska. På sikt ska appen även innehålla litteratur på finska och jiddisch.

Sök

Språk