Bibliotek Värmlands digitala bokcirkel

Bokcirkla med Bibliotek Värmland i höst! Höstens andra bokcirkelbok är “Kejsarn av Portugallien" av Selma Lagerlöf. Det digitala samtalet äger rum 15-21 november, samma vecka som Selmas födelsedag!

Vad?

Bibliotek Värmlands digitala bokcirkel! Höstens andra bokcirkelbok är “Kejsarn av Portugallien” av Selma Lagerlöf. Denna Värmlands-klassiker finns att låna på ditt bibliotek och du kan hitta den i flera olika format (pappersbok, e-bok, ljudbok och så vidare). Boken finns även fritt tillgänglig som e-bok på Litteraturbanken (länk öppnas i nytt fönster).

Om boken

Dottern Klara Fina Gulleborg är livets ljus för den värmländske torparen Jan i Skrotlycka. När hon ger sig iväg till storstaden och dras till det lättsinniga livet där spränger hans vanmäktiga faderskärlek allt förstånd, och han vandrar in i vansinnets rike: han blir Kejsarn av Portugallien.

Selma Lagerlöfs geniala förening av berättarbegåvning och psykologisk insikt når en höjdpunkt i denna roman från 1914. Kejsarn av Portugallien är en av hennes mest lästa böcker, en djupt insiktsfull och fängslande berättelse om den makt som kärleken har i våra liv.

Hur?

Vi möts på webbplatsen Bokcirklar.se. Så här kommer du igång:

  1. Skaffa ett gratis konto på bokcirklar.se (länk öppnas i nytt fönster).
  2. Sök efter bokcirkeln ”Bibliotek Värmland bokcirklar Kejsarn av Portugallien” eller klicka på den här länken (länk öppnas i nytt fönster).
  3. Klicka på ”Gå med i grupp”. Observera att du måste vara inloggad för att kunna gå med i gruppen.

På Bokcirklar.se finns bra guider på hur plattformen fungerar (länk öppnas i nytt fönster).

När?

Samtalet om Kejsarn av Portugallien äger rum 15-21 november, lagom till Selmas födelsedag 20 november. Under veckan för vi löpande diskussioner om boken. Men du kan redan nu gå med i bokcirkelgruppen på Bokcirklar.se.

Vem?

Vem som helst får gå med i bokcirkeln. Ju fler desto roligare!

Bibliotekarien Helena Hagelin från Forshaga bibliotek håller i bokcirkeln och samtalen.

 

Om du har frågor om bokcirkeln är du välkommen att vända dig till ditt bibliotek så hjälper vi dig.

Varmt välkommen!

Sök

Språk