Bibliotek Värmlands digitala bokcirkel

Bokcirkla med oss på Bibliotek Värmland! Under Värmlands demokrativecka 20-26 september bokcirklar vi "Pennskaftet".

Omslaget till Elin Wägners bok Pennskaftet.

Vad?

Bibliotek Värmlands digitala bokcirkel! Första boken som vi pratar om i höst är "Pennskaftet" av Elin Wägner. Boken finns att låna på biblioteket i olika format samt digitalt via tjänsten Litteraturbanken (öppnas i nytt fönster).

Pennskaftet handlar om Barbro Magnus och hennes liv som ung, kvinnlig journalist i en mansdominerad tidningsvärld. Barbro Magnus blir starkt engagerad i kampen för kvinnlig rösträtt och inleder - trots att de inte har råd att gifta sig - ett sexuellt förhållande med den unge ariktekten Dick Block. Pennskaftet är ett av Elin Wägners viktigaste verk och en av svensk litteraturs stora klassiker.

Hur?

Vi möts på plattformen Bokcirklar.se (öppnas i nytt fönster). För att delta i bokcirkeln behöver du skaffa ett gratis konto på bokcirklar.se (öppnas i nytt fönster), söka efter ”Bibliotek Värmland bokcirklar Pennskaftet” och klicka på ”Gå med i grupp”.

På Bokcirklar.se finns bra guider på hur plattformen fungerar (öppnas i nytt fönster).

När?

Samtalet om Pennskaftet hålls under demokrativeckan i Värmland som pågår 20-26 september. Under veckan för vi löpande diskussioner om boken. Men du kan redan nu gå med i bokcirkelgruppen på Bokcirklar.se.

Vem?

Vem som helst får gå med i bokcirkeln. Ju fler desto roligare!

Bibliotekarien Helena Hagelin från Forshaga bibliotek håller i bokcirkeln och samtalen.

 

Om du har frågor om bokcirkeln är du välkommen att vända dig till ditt bibliotek så hjälper vi dig.

Varmt välkommen!

Sök

Språk