Anpassning av Kristinehamns bibliotek på grund av covid-19

Biblioteket är en del av Kristinehamns kommun och följer som alla kommunens andra verksamheter Folkhälsomyndighetens och övriga ansvariga myndigheters rekommendationer.

Biblioteket är öppet 

Biblioteket är öppet som vanligt, handsprit finns att tillgå, vänligen håll avstånd till personal och andra besökare och fortsätt följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stanna hemma vid minsta symtom. För dig som inte vill besöka våra lokaler erbjuder vi till exempel möjlighet att få utlämning av reserverade böcker utanför biblioteket. Kontakta oss gärna på telefon 0550-880 80 eller genom att mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se om du har frågor om vår service.

Reserverade böcker

Du som har reserverat böcker och inte vill komma in i biblioteket kan ringa oss när du står utanför biblioteket. Var beredd att ange ditt låntagar-id som finns i reservationsmeddelandet när du hämtar dina reservationer. Om du hämtar ut böcker till någon annan som inte kan besöka biblioteket, tänk då på att ta med den personens lånekort, fullmakt eller annat som visar att du fått tillåtelse att hämta beställd media. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokbusslåntagare

Bokbussen kör enligt turlista men med vissa restriktioner: max 1 besökare åt gången inne i bokbussen. Du kan också lämna tillbaka och få dina nya lån utanför bussen.

Har du frågor om dina lån eller reservationer kontakta biblioteket på telefon 0550-880 74 eller mejla bokbussen@kristinehamn.se

Beställ take away-bokkassar 

Kontakta biblioteket så plockar vi ihop en bokkasse som du kan hämta utanför biblioteket. Gör så här:

  • Ring biblioteket på 0550-880 80 eller mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se
  • Uppge namn och när du är född (du behöver ha giltigt lånekort på biblioteket)
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi plockar ihop något åt dig
  • Boka tid för hämtning av böckerna

Evenemang och aktiviteter

Fysiska evenemang och aktiviteter på biblioteket skjuts upp men du kan fortfarande delta i våra digitala aktiviteter såsom digital bokcirkel, filmcirkel och digital handledning av bibliotekets tjänster. Vissa aktiviteter för barn kommer att genomföras enligt gällande restriktioner. Mer information finns i vår kalender och i sociala medier.

 

Sök

Språk