Digital kompetens: Skapande av innehåll

Det som förut krävde avancerade datorer kan idag vem som helst skapa med en modern mobiltelefon. Den snabba utvecklingen leder dock ofta till osäkerhet och okunnighet. Hur skapar och delar man digitalt innehåll? Här hittar du bra länkar om just detta.

Gratis grundkurser i digitalt skapande

Moderskeppet är en webbplats med hundratals kurser inom digitalt skapande: allt från bildbehandling till ljudproduktion. För att få ta del av allt innehåll och alla kurser måste du vara medlem och betala en månadsavgift, men det finns ett antal utvalda grundkurser om allt från Photoshop till videoredigering som är helt gratis.

Detta är Creative Commons

Du kanske har hört talas om Creative Commons? Det är ett modernt sätt att hantera upphovsrätt på internet. Internetstiftelsen har tagit fram en åtta minuter lång informationsfilm om Creative Commons:

Introduktion till programmering

Internetstiftelsens webbplats Digitala lektioner har ett ämnesområde om programmering. Digitala lektioner vänder sig egentligen till elever, men kan ge en grundintroduktion till exempelvis området programmering även för vuxna.

Sök

Språk