Korpögat av Maja Söderqvist

Darko gick i den mörka sunkiga gränden. Ett mycket viktigt föremål som Darko behövde som måste hämtas. Ju längre han gick in i gränden desto mer skumma typer mötte han på gatan. Darko visste att på dessa platser är det klokt att hålla hårt i sin pengapung. I slutet av gränden såg man puben Corphuvudet, ett sunkigt ställe där hälften av gästerna garanterat har ett pris på sitt huvud. Darko började mumla till sig själv.

“Nu är det bara att hoppas, ingen väg tillbaka nu.“ 

 

När Darko gick in i den stimmiga,smutsiga och illaluktande puben, kände han hur flera ögonpar observerade varenda steg han tog. Han såg hur kända prisjägare och kriminella spelade poker och drack ur sina bägare med mjöd. Stanken av stark alkohol blandat med lukten av svettigt läder och rök breddades i luften. Darko tittade runt tills han såg bordet med sin leverantör. Två fulla män hade ett intensivt slagsmål bredvid. “Smart plats att att inte synas och höras av någon”, tänkte han. I händelsernas centrum där de inte skulle märkas. Slugt och bra tänkt. Darko satte sig ner vid bordet bredvid denna mystiska maskerade leverantör. Darko tog viskande till orda: “Du är diskret, så du förstår allvaret i vårt uppdrag.” 

 

Främlingen blängde surt på Darko, men tog snart viskande till orda: “Tro inte att att jag inte vet situationens allvar. Jag kommer nog vara död vid gryningen. Ta det till våra gemensamma vänner, lämna imperiet om du kan om du vill garantera din överlevnad. Dem är efter mig, men jag ska ge dig tid att fly.” 

 

Främlingen la fram en läderpung på borden framför Darko. 

Effter tittat in i främlingens allvarliga bruna ögon, Darko förstod att främlingen visste att den skulle dö. 

Darko var bara tvungen av respekt att fråga främlingen en sista sak. 

“ Vad är ditt namn främling? “ 

 

Främlingens blick mjuknade när den ställde sig upp innan den svarade på frågan. 

“Jag heter Corvus, spring så snabbt som ödet bär med dig. Våra gemensamma fiender är på väg men jag ska ge dig tid att fly staden.” 

 

Darko sprang ut ur pubens bakdörr och över taken in i natten, men ljudet av imperiets vakter som kämpade på liv och död mot Corvus.

Läderpungen som skulle förändra allt höll han hårt i sin hand.

Sök

Språk