Din röst-bidrag: Värmland

Värmland

Av: Andreas Nybakk Johannesson från Arvika

Jag tycker om Värmland för landskapet är väldigt fint. Jag gillar våra sjöar för dom är både stora och små och dom är väldigt fina. Fisket i sjöarna är så kul och åka båt på sjön är en av mina favorit saker att göra för man får se mycket och man vet aldrig vad man får se i sjöarna.

Värmland är väldigt känt för våra vackra och stora skogar och det är kul med skogen för man kan tälta grilla och mer eller mindre göra nästan vad man vill. Man kan plocka svamp, utforska, leka, se djuren och ta det lugnt eftersom skogen är så stor och då är det tyst och lugnt det är det jag älskar mest med skogen för det är tyst och lugnt.

I Värmland finns det många bondgårdar och åkrar/åkermark. Det är kul att se vad för olika djur man kan ha på en bondgård och det är roligt och intressant att få se och veta hur dom bor och jobbar (vad deras rutiner är.) Åkermarken brukar vara stor och lång och ibland så får man se när dom skördar med sina stora traktorer och maskiner av olika slag.

Jag älskar att bo i värmland för jag tröttnar aldrig på ens natur,skogar och sjöar för man hittar alltid något nytt att upptäcka här i värmland och befolkningen i Värmland är oftast så trevliga och vänliga. Det roligaste med Värmland är våran kultur, hur vi lever och hur vi pratar för våran accent är annorlunda utifrån andra städer som t.x.e Göteborg, Stockholm, Gävle. Jag tycker att folk ska resa runt i Värmland och se våra skogar,natur och vackra sjöar. Det är iallafall min åsikt.

Sök

Språk