För dig som är ny i Sverige

På biblioteken finns böcker, ljudböcker och tidningar på många olika språk. Vi har även lättlästa böcker för dig som läser svenska.

bibliotekvarmland.se/languages hittar du viktig information översatt till olika språk.

Relevant information in other languages can be found on bibliotekvarmland.se/languages.

Böcker på olika språk

På biblioteken finns böcker på många olika språk. Fråga personalen på ditt bibliotek så hjälper de dig. Du kan också söka efter böcker på andra språk här på webbplatsen genom att använda sökfunktionen utökad sökning och där ange språk i rutan Välj språk.

Världens bibliotek - digitala böcker på olika språk

På webbplatsen Världens Bibliotek hittar du e-böcker och ljudböcker på olika språk. Tjänsten är gratis och öppen för alla.

Besök Världens biblioteks webbplats för mer information (öppnas i nytt fönster).

Tidningar på olika språk

På biblioteken finns tryckta tidningar på olika språk som du kan låna hem eller läsa på plats. Du kan också ladda ner tidningar på andra språk till din telefon eller surfplatta med appen Pressreader.

Läs mer om Pressreader på vår webbplats.

Lättlästa böcker på svenska

På biblioteken finns lättlästa böcker på svenska – bra för dig som håller på att lära dig svenska språket. Vi har även grammatikböcker, parallellböcker och böcker om det svenska samhället.

Nyheter på lätt svenska

Tidningen 8 sidor har nyheter på lätt svenska. Du kan både lyssna på och läsa nyheter. Besök 8 sidors webbplats (öppnas i nytt fönster).

Sveriges Radio har också nyheter på lätt svenska. Besök Sveriges Radios webbplats för nyheter på lätt svenska (öppnas i nytt fönster).

Sök

Språk