Hoppa till innehåll

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  
679320
Bok:Mildred : den sanna berättelsen om kvinnan i hjärtat av den tyska motståndsrörelsen / Rebecca Donner ; översättning av Christian Ekvall.:[2023] Bok Mildred : den sanna berättelsen om kvinnan i hjärtat av den tyska motståndsrörelsen / Rebecca Donner ; översättning av Christian Ekvall.
Mildred : den sanna berättelsen om kvinnan i hjärtat av den tyska motståndsrörelsen / Rebecca Donner ; översättning av Christian Ekvall.
Av: Donner, Rebecca (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: [2023]
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Albert Bonniers förlag
ISBN: 9789100199005
Omfång: 607 sidor illustrationer 24 cm
Innehållsbeskrivning
Mildred Harnack skulle egentligen bli litteraturhistoriker, och lämnade USA för studier i Tyskland. I Berlin bevittnade hon förskräckt nazisternas marsch mot makten. Det som började med några hemliga möten med andra regimkritiker växte sedan till en underjordisk motståndsrörelse. Mildred distribuerade flygblad, hjälpte judar att fly och blev, när kriget brutit ut, också spion. Hon greps tillsammans med maken Arvid just som de stod i begrepp att fly till Sverige. 1943 fördes hon, på Hitlers order, till giljotinen. Mildred Harnack var Rebecca Donners gammelmoster, och med hjälp av ett rikt arkivmaterial och en rad släktdokument kan Donner berätta om Mildreds gripande öde och samtidigt ge läsaren en unik inblick i den tyska motståndsrörelsens kamp. "Mildred" är både en bladvändare och en levande historisk skildring från en tid när mörkret tog över Europa. Den har hyllats av kritikerna och tilldelats flera priser.[Bokinfo]

Här finns titeln:

Loading...

Mer om titeln

Loading...

Andra titlar av samma författare

Språk