Språkpåsar för barn

Det finns språkpåsar och språkväskor för barn att låna hem på alla bibliotek i Värmland. Påsarna och väskorna hjälper dig som förälder att leka och arbeta med språket tillsammans med ditt barn, något som är viktigt att börja med i tidig ålder.

Forskning visar tydligt att språkträningen ska börja mycket tidigt i ett barns liv. Det är till exempel därför som alla kommuner i Värmland börjat dela ut böcker till alla 8 månaders-barn. För att underlätta ännu mer för dig som förälder när det gäller ditt barns språkutveckling har vi nu lanserat så kallade språkpåsar och språkväskor.

Detta är språkpåsar och språkväskor

Språkpåsarna och språkväskorna är samlat material som du kan låna hem från ditt bibliotek. Påsarna och väskorna är fyllda med saker kopplat till barns språkutveckling: spel, böcker och figurer. De har olika inriktningar och kommer med handledning i form av lekförslag och andra språkutvecklande tips för dig som förälder.

Våra språkpåsar och spårkväskor kan lånas av alla, även förskolor, och är lika spännande och utvecklande för alla barn.

Här är ett exempel på en av språkväskorna:

Exempel på innehållet i en av språkpåsarna: Babblarna-figurer, spel, böcker.

Så lånar du språkpåsarna och språkväskorna

Våra språkpåsar och språkväskor kan du söka fram och reserva direkt här på vår webbplats, precis som med vilken bok som helst.

Här är en länk till alla påsar och väskor som du kan låna.

Gå in på respektive påse eller väska för att se vad den innehåller och reservera den (du måste vara inloggad för att kunna reservera). Du kan också besöka ditt bibliotek och låna hem en påse eller väska. Skulle alla vara utlånade så kan du ställa dig i kö, precis som med vanliga böcker. Du kan även titta på hur påsarna och väskorna och ställa frågor på ditt BVC.

Sök

Språk