Sök i uppslagsverk och databaser

Sök information, läs tidningar och böcker och släktforska i bibliotekens uppslagsverk och databaser

Sök i uppslagsverk, läs dagstidningar och böcker på olika språk och släktforska i bibliotekens databaser. Några har du tillgång till på webben, andra behöver du besöka ett bibliotek för att använda. Här nedan hittar du information och länkar till databaserna.

 

Läs dagstidningar, böcker och tidskriftsartiklar

Artikelsök

Svenska dagstidnings- och tidskriftsartiklar från 1979 fram till idag. Artikelsök innehåller referenser till svenska artiklar från tidningar och tidskrifter. Vissa artiklar kan ses i fulltext.

Sök i Artikelsök från biblioteket i Hagfors och Karlstad.

Kungliga bibliotekets databas Svenska dagstidningar

Svenska dagstidningar innehåller drygt 27 miljoner digitaliserade sidor, från 1600-talet fram till början av 2020. I tjänsten finns hela utgivningen av Aftonbladet, Dagens industri, Dagens nyheter, Expressen och Svenska dagbladet. Dessutom finns ytterligare cirka 900 tidningstitlar som i olika grad har digitaliserats av Kungliga Biblioteket. 

Sök i Svenska dagstidningar från biblioteket i Sunne och Karlstad.

Litteraturbanken

Databas med svensk skönlitteratur och andra texter av vikt för vår förståelse av det litterära kulturarvet. Fritt tillgängligt för alla. Allting läsbart och sökbart på Litteraturbankens webbplats, men mycket också nedladdningsbart till läsplattor och mobiler. Kom igång med Litteraturbanken.

Mediearkivet

Digitalt nyhetsarkiv med tryckta tidningar, tidskrifter och affärspress, till exempel Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Veckans Affärer, Dagens Medicin, Damernas Värld och Internetworld. Här finns artiklar från 1987 och framåt.

Sök i Mediearkivet från biblioteket i Arvika, Hagfors, Sunne och Säffle
 

Updatum Business Briefing

Databas med innehåll från dagstidningar, bloggar, nätforum, pressreleaser, omdömessiter och sociala media. Fråga efter inloggningsuppgifter på biblioteket, i Karlstad kommer du åt Updatums innehåll genom databasen Artikelsök. 

Sök i Updatum från biblioteket i FilipstadKarlstad och Säffle.
 

Pressreader

Läs dagstidningar i fulltext från över 100 länder på fler än 60 olika språk. Klicka här för att se hur det går till och för att komma till Pressreader.
 

Sök information i uppslagsverk

Alex

Författarlexikon med flera tusen 1900-talsförfattare. Varje författare presenteras med information om deras liv och en bit text ur en av deras mest kända böcker. Här hittar du också listor på filmade böcker.

Sök i Alex hemifrån med lånekort i Arvika, HagforsKarlstad.

Sök i Alex på biblioteket i Arvika, Forshaga, Hagfors, Karlstad, Sunne, Säffle, Årjäng

 

Landguiden

Hitta fakta om världens länder och jämför statistik i Utrikespolitiska institutets uppslagsverk på nätet. Läs mer om Landguiden på Utrikespolitiska institutets webbplats.

Sök i Landguiden hemifrån med lånekort i Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Karlstad, Kil, KristinehamnMunkfors, Sunne, Säffle, Torsby, Årjäng. I Logga in-rutan klickar du på fliken "Logga in med bibliotekskort" och fyller därefter in ditt lånekortsnummer (ej personnummer) för att logga in. 

Sök i Landguiden från biblioteket Klicka här
 

Nationalencyklopedin

Uppslagsverk med atlas, svensk och engelsk ordbok.


Sök i Nationalencyklopedin hemifrån om du har lånekort i Arvika. Klicka här.

Sök i Nationalencyklopedin på biblioteket i Arvika, Karlstad.
 

Släktforska

Bibliotekens släktforskningsdatabaser hittar du genom att klicka här.

Språk