Lokaler och utrustning

Låna grupprum, kopiera eller ta en fika. Här hittar du information om lokaler och utrustning som biblioteken erbjuder. Observera att utbudet varierar hos biblioteken.

Använd utrustning

Datorer

Alla bibliotek har internetuppkopplade datorer. Många har ordbehandlings- och kalkylprogram som Office-paketet eller OpenOffice. Här kan du boka dator i förväg:

Fax

Många bibliotek har fax att låna. Avgiften varierar mellan biblioteken.
 

Kopiator

Du kan kopiera i svartvitt på alla bibliotek. Vissa bibliotek erbjuder även kopiering i färg.

Skanner

De flesta bibliotek har skanner. Många har dessutom skanner och kopiator i ett, vilket gör att det du skannar kan skickas som e-post direkt från skannern, utan att du behöver använda en dator.

Skrivare

På alla bibliotek finns det möjlighet att skriva ut från datorer. Kostnaden för utskrifter varierar mellan biblioteken.
 

Trådlöst internet

Surfa trådlöst på biblioteket. Logga in med personnummer eller lånekortsnummer, eller med ett lösenord som du får av bibliotekspersonalen. På vissa bibliotek kan även legitimation krävas.

 

Använd lokaler

Fika

På Karlstads stadsbibliotek, Forshaga bibliotek, Kils bibliotek och Storfors bibliotek finns ett café i anslutning till biblioteket. 
På flera andra bibliotek finns det kaffeautomat med olika drycker.

Grupprum

På följande bibliotek kan du boka grupprum för till exempel studier: Arvika, Eda, Grums, Hammarö, Koppom, Kronoparken (Karlstad), Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.

Meröppet bibliotek - bibliotek med självbetjäning

Ett fåtal av biblioteken i Värmland har så kallat Meröppet. Det innebär att biblioteken är tillgängliga även under obemannade tider. I det obemannade biblioteket kan du låna, lämna tillbaka, studera och hålla möten. Följande bibliotek har Meröppet - gå in på respektive sida för mer information:

Meröppet på Hammarö bibliotek - läs mer.

Meröppet på Skåre bibliotek i Karlstad - läs mer.

Meröppet på Töcksfors bibliotek i Årjäng - läs mer.

Meröppet på Deje bibliotek i Forshaga - läs mer.

Språk