Mina sidor
Språk Språk
Sommarboken 2017

Bokmärke med rostmönster och texten sommarboken på.

Var med i sommarens stora läsäventyr!

Läs vad du vill, hur du vill och hur mycket du vill. Sommarboken är för alla från förskoleklass och upp till 16 år som vill läsa, träffas och prata om böcker. Vi sätter igång när sommarlovet har börjat med roliga aktiviteter där du kan träffa kompisar, fika, pyssla, prata och tipsa om böcker du har lyssnat på eller läst. Kanske får du som är med ett fint armband, en väska eller en påse att bära hem dina böcker i. Här ser du alla Sommarbokenaktiviteter .

Ladda ned läshäftet eller hämta på biblioteket

Var med på så många aktiviteter du vill. Anteckna vad du har läst i läshäftet som du laddar ned här eller hämtar på ditt bibliotek. Lämna sedan in det till ett Sommarbokenbibliotek (du ser vilka de är nedan), så får du en bok i present. Senast den sista augusti kan du lämna in häftet. 

Om du inte kan komma till träffarna men ändå vill delta i Sommarboken, kan du göra det genom att ladda ned läshäftet, skriva upp vad du läser och lämna till biblioteket senast den sista augusti. Ladda ner läsdagboken (pdf)

 

Brunt häfte med en röd bok som det står Sommarboken, läs böcker i sommar

 

I de här kommunerna hittar du Sommarboken

Arvika bibliotek

Filipstads bibliotek

Forshaga bibliotek

Hagfors bibliotek

Hammarö bibliotek

Karlstad - Stadsbiblioteket 

Kils bibliotek

Kristinehamns bibliotek

Sunne bibliotek 

Torsby bibliotek

Årjängs bibliotek

 

Om det finns fler bibliotek i din kommun, så kan du också lämna in läshäftet där. Bor du i Eda, Grums, Munkfors, Storfors eller Säffle kan det finnas andra typer av sommarläsning där. Titta i kalendern under respektive bibliotek.

Alla sommarbokenaktiviteter