Mina sidor
Språk Språk
Sommarboken 2018

Bokmärke med texten sommarboken på.

 

Var med i sommarens stora läsäventyr!

Läs vad du vill, hur du vill och hur mycket du vill. Sommarboken är för dig som kan läsa själv och är under 16 år som vill läsa, träffas, fika och prata om böcker.

  

Att läsa är att resa

Vi sätter igång när sommarlovet har börjat med olika aktiviteter där du kan träffa kompisar, fika, pyssla, prata och tipsa om böcker du har lyssnat på eller läst. I kalendern kommer du att kunna se vad du kan göra på biblioteket där du bor. Kanske får du som är med ett fint armband, en väska eller en påse att bära hem dina böcker i.
Här ser du alla Sommarbokenaktiviteter

Om du inte kan komma till träffarna men ändå vill delta i Sommarboken, kan du göra det genom att ladda ned läshäftet, skriva upp vad du läser och lämna till biblioteket senast 31 augusti.

 

Läs hur mycket du vill

Här på webben och på biblioteket där du bor hittar du en massa tips på skön läsning för stora och små. Du får läsa kapitelböcker, faktaböcker, serier, e-böcker och ljudböcker. Naturligtvis får du läsa på vilket språk du vill.

 

Ladda ned läshäftet

Om du vill kan du fylla i det du läser under sommaren i ett läshäfte. Om du sedan lämnar den till ett bibliotek (i Värmland), senast den 31 augusti, så får du en bok i present.

Ladda ner läshäftet (pdf)

 Svart häfte med barn i rymdräkter i en hängmatta och en röd bok. På häftet står Sommarboken, läs böcker i sommar 

 

Alla sommarbokenaktiviteter