Språk

Sommarboken 2019

Var med i Sommarboken 2019

Var med i sommarens stora läsäventyr!

Läs vad du vill, hur du vill och hur mycket du vill. Sommarboken är för dig som kan läsa själv, är under 16 år och gillar böcker. Årets tema i Sommarboken är Under ytan.

Så här går det till:

  • Sommarboken är för dig som kan läsa själv och är under 16 år.
  • Läs hur mycket du vill och vad du vill under sommarlovet!
  • Läs kapitelböcker, faktaböcker, serier, e-böcker och ljudböcker. Naturligtvis får du läsa på vilket språk du vill.
  • Om du vill kan du fylla i det du läser under sommaren i vårt läshäfte. Lämnar du in läshäftet på ett bibliotek i Värmland senast 31 augusti får du en bok i present.
  • Vill du berätta om vad du har läst så lyssnar vi gärna!
  • På ditt bibliotek och på denna sida hittar du information om alla Sommarboken-aktiviteter som äger rum på biblioteken under sommaren.
  • Få tips på böcker att läsa och lyssna på här på webben och på biblioteket där du bor!

Träffa andra på biblioteket

Vill du träffa andra som gillar böcker så vill vi tipsa om de träffar och aktiviteter som biblioteken har under sommaren. Vi sätter igång när sommarlovet har börjat. Du får träffa kompisar, fika, pyssla, prata och tipsa om böcker du har lyssnat på eller läst. I kalendern längre ner på denna sida kan du se vad som händer på biblioteket där du bor. Kanske får du som är med ett fint armband, en väska eller en påse att bära hem dina böcker i.

Ladda ner läshäftet

Om du vill kan du fylla i det du läser under sommaren i ett läshäfte. Om du lämnar läshäftet till ett bibliotek i Värmland senast 31 augusti får du en bok i present. Hämta häftet på ditt bibliotek eller ladda ner det på denna länk:

Ladda ner läshäftet (pdf)

 Sommarbokens läshäfte

Aktiviteter på biblioteken