Språk

Stadsbiblioteket i Karlstad

Aktuellt: Sommarens läsutmaning

Karlstads läsutmaning 2019

Äntligen sommar - äntligen årets läsutmaning på biblioteken i Karlstad! Är du en fena på att läsa böcker? Eller vill bli? Var med i läsutmaningen som i år har temat Under ytan. Läs och vinn priser! Mer information om läsutmaningen.

Hitta hit

Besöksadress: Västra torggatan 26, Karlstad

Kontakta biblioteket

E-post: biblioteket@karlstad.se
Telefon: 054-540 24 00

 

Vi erbjuder

Övrigt

Här finns också Värmlandssamlingen, en släktforskaravdelning och en musikavdelning med musikavlyssning, en stor samling cd-skivor och noter.

Öppettider

Kalender

Konstutställning: Mamma + mamma + barn

I samband med Prideveckan ställer konstnärerna Ellen Källback och Erik Hjorth ut konst utifrån temat kvinnor i samkönade relationer och ensamstående kvinnors kamp för rätten att skaffa barn.
Plats: Gröna mattan, Karlstads stadsbibliotek Dag: 26 augusti - 1 september

Startdatum: 2019-08-26

Mamma, jag är inte en flicka, jag är en pojke!

Följ med på en resa där Camilla Gisslow berättar om sina egna erfarenheter av att vara förälder åt ett transsexuellt barn. 
Plats: Gröna mattan, Karlstads stadsbibliotek Dag: Mån 26 augusti Tid: 19:10

Startdatum: 2019-08-26

Föreläsning om Priderörelsens historia

50 år sedan Stonewall – därför firar vi Pride. Inför årets Värmland Pride bjuder vi in till en föreläsning om Priderörelsens historia där vi får lyssna till Agneta Tynander, föreläsare och utbildare i normkritik och HBTQ-frågor. Fri entré.
Plats: Gröna mattan, Karlstads stadsbibliotek Dag: Ons 28 augusti Tid: 17:30

Startdatum: 2019-08-28

Sagostund: bland drakar och dragqueens

Dragshowartisten Inga Tvivel läser sagor under en oförglömlig sagostund. Efter sagan tar vi fram utklädningskläder och pysselmaterial för att skapa egna masker. Bland drakar och dragqueens heter succéföreställningen där några av landets mest erkända dragartister läser sagor för barn. Sagostunderna är ett färgsprakande sätt att visa barn att alla får vara som de är. 
Fri entré. Begränsat med platser. Biljetter bokas och hämtas från 26/8 i informationsdisken på Stadsbiblioteket. Ålder: 4-8 år
Plats: Skogen, Karlstad stadsbiblioteks barnavdelning Dag: Lör 31 augusti Tid: 11:00 och 13:00

Startdatum: 2019-08-31