Upptäck ditt digitala bibliotek - hemifrån!

Ditt biblioteket är så mycket mer än det som ryms inom fyra väggar. På den här sidan tipsar vi om hur du kan använda biblioteket hemifrån genom gratis digitala tjänster.

Flera av tjänsterna kräver att du har ett lånekort hos Bibliotek Värmland med pinkod. Skaffa ett lånekort om du inte redan har ett.
 

Låna om och reservera

När du loggar in på Mina sidor på denna webbplats kan du se dina aktuella låna och själv göra omlån och reservera direkt på webben. Enkelt och bekvämt!

Läs mer om att låna om och reservera.
 

E-böcker och ljudböcker

Att läsa och lyssna på böcker digitalt blir allt mer populärt. Genom biblioteket får du tillgång till massor av e-böcker och e-ljudböcker som du smidigt strömmar direkt till mobilen eller surfplattan. Allt som krävs är ett lånekort och appen Biblio.

Läs mer och kom igång med Biblio.


Vill du läsa och lyssna på e-böcker och ljudböcker på andra språk vill vi tipsa om Världens bibliotek, en gratis tjänst öppen för alla i Sverige som erbjuder böcker på ett 10-tal olika språk.

Läs mer och kom igång med Världens bibliotek.


Boktips

På vår webbplats hittar du boktips för vuxna och barn, fysiska böcker och digitala böcker. Topplistor, nyheter, personalens urval, genrebaserat, aktuella teman, på andra språk och mycket mer.

Boktips för vuxna.

Boktips för barn.

Boktips för digitala läsare.
 

Digitala tidningar

Med Pressreader kan du läsa dagstidningar och tidskrifter digitalt hemma. Du väljer mellan 7000 tidningar på 60 olika språk. Pressreader finns både som app och webbplats.

Läs mer och kom igång med Pressreader.


Streama film med Cineasterna

Upptäckt en värld av film hos Cineasterna! Med bibliotekstjänsten Cineasterna lånar du film strömmande via datorn, surfplattan eller mobilen. Välj bland tusentals filmer från hela världen. Obs! Erbjuds i de flesta men inte alla kommuner.

Läs mer och kom igång med Cineasterna.


Släktforska hemifrån

På biblioteken finns särskilda program och datorer för släktforskning, men du kan även släktforska hemifrån genom digitala tjänster och databaser som är öppna för alla. Ett bra ställe att starta på är Riksarkivets Digitala forskarsal. Här finns en rad databaser och arkiv, såsom kyrkoarkiv, domstolsarkiv, bouppteckningar och mycket mer.

Språk