Lyssna på böcker

Lyssna på böcker

Ljudböcker

Om du vill lyssna på en bok har biblioteket böcker inlästa på CD-skivor. Dessa ljudböcker finns både i CD- och mp3-format och har samma lånetid som vanliga böcker. 


E-ljudböcker


På de värmländska biblioteken finns en tjänst som ger möjlighet att lyssna på e-ljudböcker (s.k. strömmande ljudböcker) via datorn.
Precis som vid lån av vanliga böcker är denna tjänst gratis och det går även att komma åt e-ljudböcker hemifrån, förutsatt att du har tillgång till en Internetuppkopplad dator.

För att låna e-ljudböcker, klicka på länken "Låna en E-ljudbok" i länklistan till höger.


Talböcker / DAISY

Talböcker har tydligare uppläsning än vanliga ljudböcker. Du kan låna talböcker från biblioteket eller genom att ladda ner själv. 

Så lånar du talböcker

Låna talboksspelare

Några bibliotek lånar ut olika spelare för talböcker. 

Se var jag kan låna spelare

Egen nedladdning

Egen nedladdning är en tjänst som gör det möjligt för alla talbokslåntagare att ladda ned talböcker direkt till sin dator via Legimus, Myndigheten för tillgängliga mediers (MTMs) mediawebb . Vi på biblioteket hjälper dig att skaffa inloggning till Legimus för egen nedladdning. Du registrerar dig på ditt eget bibliotek, får inloggningsuppgifter hemskickade via e-post och laddar ned från hemdatorn. Det egna biblioteket ger support och stöd.

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM)

Språk