Läsa tidningar

Läs dagstidningar och tidskrifter, digitalt och i pappersform

Dagstidningar och tidskrifter finns på alla bibliotek. Med ett lånekort kan du också läsa dagstidningar i fulltext på nätet och söka tidnings- och tidskriftsartiklar i olika databaser.

 

Läs digitala tidningar från hela världen i Pressreader 

Läs dagstidningar på nätet, hemma eller på biblioteket. I Pressreader finns tidningar från 100 olika länder på 60 olika språkKlicka här för att se hur det går till och för att komma till Pressreader.

 

Ladda ned digitala tidningar på biblioteket till appen Ztory

Ladda ned veckotidningar och magasin till din mobil eller surfplatta i appen Ztory. Du behöver vara på ett bibliotek för att ladda ned tidningarna. Du kan även läsa på datorn när du är på ett bibliotek. Här ser du biblioteken där du kan ladda ned, och hur det går till.

 

Lyssna på tidningen

För dig med läsnedsättning finns dagstidningen som taltidning. De flesta bibliotek har taltidningsspelare för provlyssning och du kan också få mer information om tjänsten.

Läs mer

 

Dagstidningar i pappersform finns på alla bibliotek

Dagstidningar finns på alla bibliotek. Utbudet varierar mellan biblioteken men det finns vanligtvis både lokala och rikstäckande tidningar. Dagstidningarna får läsas på plats i biblioteket.

Tidskrifter kan du låna hem

Tidskrifter finns på alla bibliotek. Utbudet och lånetiden varierar mellan biblioteken. Ta kontakt med ditt bibliotek för att höra vad som gäller.

 

Sök och läs dagstidnings- och tidskriftsartiklar i databaser

I bibliotekens tidnings- och tidskriftsdatabaser kan du söka och läsa artiklar från dagstidningar, tidskrifter, bloggar och sociala medier. Utbudet skiljer sig mellan de olika biblioteken. Ta reda på vilka databaser som finns på biblioteken och hur jag får tillgång till dem.