Läsa tidningar

Läs dagstidningar och tidskrifter, digitalt och i pappersform

Dagstidningar och tidskrifter finns på alla bibliotek. Med ett lånekort kan du också läsa tidningar i fulltext på nätet och söka tidnings- och tidskriftsartiklar i olika databaser.

 

Läs dagstidningar från hela världen i Pressreader 

Läs digitala dagstidningar och tidsskrifter hemma eller på biblioteket med Pressreader. Välj mellan tidningar 7000 tidningar på 60 olika språk. Pressreader finns både som app och direkt i webbläsaren.

Läs mer om Pressreader.

Läs veckotidningar och magasin i Ztory

Ladda ned veckotidningar och magasin till din mobil eller surfplatta i appen Ztory. Eller titta direkt på datorn när du är på ett bibliotek. Ett tiotal bibliotek i Värmland erbjuder tjänsten.

Läs mer om Ztory.

Kungliga bibliotekets databas Svenska dagstidningar

Databas med digitaliserade svenska dagstidningar från år 1645 till idag. 

Sök i Svenska dagstidningar från biblioteket i Sunne och Karlstad.

 

Lyssna på tidningen

För dig med läsnedsättning finns dagstidningen som taltidning. De flesta bibliotek har taltidningsspelare för provlyssning.

Läs mer om taltidning.

Dagstidningar i pappersform finns på alla bibliotek

Dagstidningar finns på alla bibliotek. Utbudet varierar mellan biblioteken men det finns vanligtvis både lokala och rikstäckande tidningar. Dagstidningarna får läsas på plats i biblioteket.

Tidskrifter i pappersform på alla bibliotek

Tidskrifter finns på alla bibliotek med varierande utbud. Tidskrifterna får du låna hem, men lånetiden varierar mellan biblioteken. Ta kontakt med ditt bibliotek för att höra vad som gäller.

Sök och läs dagstidnings- och tidskriftsartiklar i databaser

I bibliotekens tidnings- och tidskriftsdatabaser kan du söka och läsa artiklar från dagstidningar, tidskrifter, bloggar och sociala medier. Utbudet varierar mellan de olika biblioteken.

Läs mer om databaserna.

Språk