Språk

Sommarläsning för barn

På många bibliotek i Värmland pågår läsaktiviteter för barn hela sommaren. Här hittar du en kort sammanfattning över vad som händer i respektive kommun. Mer information, läshäften och inspiration finns på ditt lokala bibliotek.

 

Arvika
Sommarlovsläsning för barn och unga upp till 16 år. Läs på det sätt och språk som passar dig. Du läser så många böcker du vill och fyller i ditt läshäfte. Läser du minst tre böcker får du välja en prisbok. För dig som vill ha en extra utmaning finns fler belöningar - se baksidan av läshäftet som du hämtar på biblioteket eller skriver ut härifrån (pdf). Alla som lämnar in läshäftet senast 5 september är med i utlottningen av ett presentkort.


Eda
Bokbingo för barn upp till 16 år. Alla barn på låg-och mellanstadiet får via skolan en bingobricka där de kan fylla i vilken typ av böcker de läst. Om man lyckas få bingo är man med och tävlar om ett presentkort till shoppingcentret och ett bokpaket. Alla som är med får även en bok i present. Brickan finns även att hämta på biblioteket och kan lämnas in på valfritt bibliotek i Eda. Vinnare meddelas senast 4 september.


Filipstad
Sommarlovsläsning för barn och unga! Läs hur och vad du vill från läskategorierna i läshäftet och fyll i författare och titel. För att få en prisbok behöver du ha läst minst tre böcker innan 21 augusti. Mer info och läshäftet finns på biblioteket, du kan även ladda hem och skriva ut läshäftet härifrån (pdf). 23 juni och 4 augusti arrangeras även sommarlovsläsning med aktiviteter på biblioteket.


Forshaga
Läsjakten - för alla som kan läsa själv upp till 16 år. Läs böcker och samla stjärnor. Vissa stjärnor är guldstjärnor och för varje guldstjärna du samlar kan du komma till biblioteket och hämta ut en bok i present. Häftet kan du hämta både på Forshagas och Dejes bibliotek eller skriva ut härifrån (pdf).


Grums
Läsjakten - för dig upp till 16 år. Läs böcker och tävla om fina priser. För varje bok du läser får du en guldstjärna - och för var fjärde bok får du en bok i present. Mer info på Grums bibliotek och i Läsjakten-häftet (pdf).
 

Hammarö
Under sommaren har vi olika aktiviteter kopplade till läsning. Först ut är Läsbingo där du helt enkelt ska försöka pricka in så många rutor du kan. När du får fem läsaktiviteter i rad får du bingo! och kan hämta ut en bok på biblioteket. Hämta din bingobricka på Hammarö bibliotek eller skriv ut den från kommunens webbplats.


Karlstad
Läsjakten - för dig upp till 16 år. Läs böcker och få belöningar i upp till 5 nivåer. Läs eller lyssna på böcker för att levla upp till nästa nivå. Belöningarna är bland annat böcker, skrivkit och biobiljett. Läshäfte och info finns att hämta på alla bibliotek i Karlstad. Du kan även skriva ut läshäftet (pdf).
 

Kil
Läsjakten - för dig mellan 6-16 år. Läs böcker på egen hand, samla stämplar i ditt häfte och få belöningar uppdelat i 3 nivåer. Ju mer du läser desto fler belöningar! Läsjakten pågår fram till 31 augusti. Du kan hämta ditt häfte på Kils bibliotek eller skriva ut det själv (pdf).
 

Kristinehamn
Häng med oss på bibblan och Sommarboken på årets tema "Genom portalen"! Boktips, pyssel, filmmys och skrivaruppdrag under fyra tillfällen på biblioteket i Kristinehamn i sommar. För dig mellan 8 och 12 år. Ingen föranmälan behövs. Här hittar du alla tillfällen och mer info.
 

Storfors
Läsjakten i Storfors 2020 - läs och lyssna på böcker med oss på folkbiblioteket i sommar! Jobba dig upp till nya läsnivåer och få presenter i form av böcker och biobiljetter. Aktiviteten riktar sig till barn mellan 7-13 år. Hämta läshäfte på biblioteket eller skriv ut själv (pdf). Varje fredag presenterar biblioteket nya boktips på instagramprofilen @barnbibblanistorfors
 

Säffle
Sommarboken - för dig mellan 6 och 12 år! Läs hur mycket eller hur lite du vill under hela sommarlovet. Fyll i hur många böcker du läst och lämna in häftet på ditt bibliotek så får du en present. Mer info på Säffle bibliotek och i Sommarboken-häftet (pdf). För de alldra yngsta har vi läsbingo. Hämta bingobricka på barnavdelningen. Lämna in brickan och få en bok.
 

Torsby
Läsjakten - för dig upp till 16 år. Läs böcker och tävla om fina priser. För varje bok du läser får du en guldstjärna - och för var fjärde bok får du en bok i present. Mer info på Torsby bibliotek och i Läsjakten-häftet (pdf).


Årjäng
Sommarläsning och annat kul. Läs med ditt barn i sommar – för barn som ännu inte läser själva och deras vuxna. Läsjakten - för dig som läser själv och är under 16 år. Läs hela sommaren och få böcker i present och tävla om presentkort till bio. Tipspromenad och boktips. Mer info på Årjängs och Töcksfors bibliotek samt på vår informationssida på webben.