Utveckla barns språk med våra Språkpåsar

Nu finns Språkväskor och Språkpåsar för barn att låna hem på alla bibliotek i Värmland. Väskorna och påsarna hjälper dig som förälder att leka och arbeta med språket tillsammans med ditt barn, något som är viktigt att börja med i tidig ålder.

Forskning visar tydligt att språkträningen ska börja mycket tidigt i ett barns liv. Det är till exempel därför som alla kommuner i Värmland börjat dela ut böcker till alla 8 månaders-barn. För att underlätta ännu mer för dig som förälder när det gäller ditt barns språkutveckling har vi nu lanserat så kallade Språkväskor och Språkpåsar.

Språkväskorna och Språkpåsarna är samlat material som du kan låna hem från ditt bibliotek. Väskorna och påsarna är fyllda med saker kopplat till barns språkutveckling: spel, böcker och figurer. De har olika inriktningar och kommer med handledning i form av lekförslag och andra språkutvecklande tips för dig som förälder.

Våra Språkväskor och Språkpåsar kan lånas av alla, även förskolor, och är lika spännande och utvecklande för alla barn.

Så lånar du Språkväskorna och Språkpåsarna
Våra Språkväskor och Språkpåsar kan du söka fram och reserva direkt här på vår webbplats, precis som med vilken bok som helst. Här hittar du alla väskor och påsar samlade. Gå in på respektive väska eller påse för att se vad den innehåller. Du kan också besöka ditt bibliotek och låna hem en väska eller påse. Skulle alla vara utlånade så kan du ställa dig i kö, precis som med vanliga böcker. Du kan även titta på hur väskorna och påsarna ser ut och ställa frågor på ditt BVC.

Exempel på en av språkväskorna:

Exempel på innehåll i Språkväska

Språk