Anpassning av biblioteken i Forshaga kommun pga covid-19

Uppdaterad 16 november 2020

Biblioteken är fortsatt öppet, men med begränsningar

• Biblioteken är just nu inte en mötesplats och vi har därför tagit bort sittplatser.
  • Vi ber er att begränsa ert besök och utföra era ärenden i max 15 minuter.
  • Tänk på att hålla avstånd både till andra besökare och personal.
  • Handsprit finns vid entrén, sprita händerna inför och efter ditt besök.

Biblioteket hemifrån

Många ärenden kan skötas hemifrån via denna webbplats.
Du kan göra omlån, söka och reservera böcker.
Du även kan låna e-böcker, läsa digitala tidningar samt se strömmande film.

Tillfälliga lånevillkor

Just nu gäller följande lånevillkor på biblioteken i Forshaga kommun:

• Lånetiden är 6 veckor på all media, undantaget sådant som är reserverat då gäller 2 veckors lånetid.
  • Fritt antal omlån gäller, gäller ej om något är reserverat.
  • Inga förseningsavgifter.

Datorer

Datorerna är nu endast öppna för att utföra korta ärenden och bokas via personalen. Datorerna i Deje går att boka som vanligt och de är även tillgängliga under meröppettid.

Take away

Vill du låna utan att gå in på biblioteken kan du hämta böcker utanför entrén. Kontakta oss via mail eller telefon med dina önskemål.

Hemleverans

För dig i riskgrupp som inte kan hämta böcker kan vi erbjuda hemleverans. Kontakta oss så får du veta mer.

Boken kommer

Boken kommer-servicen fungerar som vanligt.

Återlämning

Vi har en återlämningslåda på utsidan av entrén under bibliotekets öppettid. Där du kan återlämna böcker utan att gå in i byggnaden.

Meröppet

Deje bibliotek är Meröppet som vanligt.

Öppettiderna är tillfälligt ändrade. Här hittar du aktuella öppettider.

Kontakt

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi nås på telefon 054-17 22 20, 0552-446 60 eller e-post bibliotek@forshaga.se

De skärpta allmänna råden gäller från och med 12 november till och med 10 december 2020. Beslutet kan förlängas och ytterligare ändringar av biblioteken verksamhet kan ske löpande.