Biblioteket har anpassat sina tjänster med anledning av coronapandemin

Uppdaterad 16 november 2020

Den 12 november införde Folkhälsomyndigheten nya skärpta råd för Värmlands län. Det innebär att Kristinehamns biblioteket endast har öppet för bokade ärenden måndag 10-19, tisdag-fredag 10-17 samt att bokbussens turer ställs in. Detta gäller perioden 14 november till 10 december men beslutet kan komma att förlängas.

Boka ditt besök

Biblioteket har öppet för snabba ärenden mot tidsbokning måndag 10-19, tisdag-fredag 10-17. Boka ditt besök via telefon 0550-880 80 eller genom att mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se

Reserverade böcker

Du som har reserverat böcker kan hämta dem genom att boka tid med oss. Var beredd att ange ditt låntagar-id som finns i reservationsmeddelandet när du hämtar dina reservationer. Om du hämtar ut böcker till någon annan som inte kan besöka biblioteket, tänk då på att ta med den personens lånekort, fullmakt eller annat som visar att du fått tillåtelse att hämta beställd media. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokbusslåntagare

Har du frågor om dina lån eller reservationer kontakta biblioteket på telefon 0550-880 80 eller mejla biblioteket@kristinehamn.se

Brådskande utskrifter och kopiering

Om du behöver skriva ut eller kopiera viktiga dokument ska du kontakta biblioteket för att boka tid för ditt besök. Du får då max 45 minuter att genomföra ditt ärende. Du får ta med en person som hjälper dig med ditt ärende. Bibliotekets personal kan vid behov hjälpa till med enklare ärenden. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokinkast för återlämning

Du kan alltid återlämna dina lån via bokinkastet vid bibliotekets entré eller inne i biblioteket i samband med ditt bokade besök. Tänk på att hålla avstånd om det är flera personer som lämnar samtidigt.

Beställ take away-bokkassar

Kontakta biblioteket så plockar vi ihop en bokkasse som du kan hämta utanför biblioteket. Gör så här:

• Ring biblioteket på 0550-880 80 eller mejla oss på biblioteket@kristinehamn.se
  • Uppge namn och när du är född (du behöver ha giltigt lånekort på biblioteket)
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi plockar ihop något åt dig
  • Boka tid för hämtning av böckerna

Evenemang och aktiviteter

Planerade evenemang och aktiviteter på biblioteket skjuts upp men du kan fortfarande delta i våra digitala aktiviteter såsom digital bokcirkel och digital handledning av bibliotekets tjänster. Vissa aktiviteter för barn kommer att genomföras enligt gällande restriktioner. Mer information finns i vår kalender och i sociala medier.

Bibliotekets övriga åtgärder

För att förhindra smittspridning har biblioteket satt upp avståndsmarkeringar som ska hjälpa dig som besökare att hålla avstånd, både till andra besökare och personal. Vi tillhandahåller handsprit vid självutlåningsautomaterna och rengör de publika datorna regelbundet.

Det är dock mycket viktigt att du som besökare tar eget ansvar för att förhindra smittspridning genom att endast besöka biblioteket om du känner dig symptomfri och respektera de uppmaningar och åtgärder som biblioteket vidtagit.