Meröppet på Skåre bibliotek

Meröppet på Skåre bibliotek är tillfälligt stängt pga krav på kameraövervakning från försäkringsbolaget. Vi meddelar här när Meröppet på nytt har öppnats.

Skåre bibliotek i Karlstad har öppet med självbetjäning utöver vanliga tider. Låna böcker, studera eller använd biblioteket som en mötesplats för din förening efter att personalen gått hem för kvällen, eller på helger. Du låser upp med din mobiltelefon.

Det kan du göra på det obemannade biblioteket

På det så kallade meröppna biblioteket kan du:

  • Låna och lämna tillbaka
  • Hämta reserverade och beställda böcker
  • Läsa böcker, tidningar och tidskrifter
  • Använda biblioteket som möteslokal eller studieplats
  • Söka i bibliotekskatalogen, själv reservera och beställa böcker
  • Använda bibliotekets trådlösa nätverk (Wifi)

Dator: Det är tyvärr inte möjligt att boka och använda bibliotekets datorer då biblioteket är öppet med självbetjäning.

Tider när du kan komma in själv

Följande tider är det möjligt att använda det obemannade biblioteket:

  • tisdag, onsdag och torsdag mellan kl 18.00 och 22.00
  • lördag och söndag mellan kl 10.00 och 16.00

Du behöver lånekort och mobiltelefon

För att få tillgång till biblioteket utöver vanliga öppettider behöver du ha fyllt 18 år, ha en mobiltelefon och ett giltigt lånekort i ett värmländskt bibliotek. Det är du som bokar som ansvarar för lokalerna. Har du inget lånekort är du välkommen att beställa ett, det kostar ingenting. Beställ lånekort. 

Registrera dig och anmäl tider

Registrera dig först genom ett personligt besök på biblioteket. Då får du också en kort visning av lokalerna och en chans att ställa frågor. När du sedan registrerat dig räcker det att anmäla tiderna du vill komma genom att ringa på telefon 054-540 23 95, under vanliga öppettider. Se vilka tider som är möjliga ovan, under Tider du kan komma in själv. Du kan anmäla tider ett halvår i förväg och det går bra att ha stående tider, till exempel varje torsdag.

Så kommer du in

Vid registreringen får du ett telefonnummer via sms eller e-post som du ringer för att öppna och stänga dörren till biblioteket. Låssystemet känner av att du ringer från telefonnumret som du har registrerat och det är bara med det som du kommer in. 

Viktigt när du lämnar biblioteket

Larmet slås på efter kl 22.00 på vardagar och efter kl 16.00 på helger. Därför är det viktigt att du lämnar biblioteket senast dessa klockslag. Om väktare rycker ut får du betala kostanden för detta. Tänk också på miljön och släck ljusen när du går. 

Övrigt

Problem med dörröppning: Kan du inte öppna dörren, ring supportnummer som du hittar i sms-et som du har fått med koden för dörröppning.

Om utlåningsmaskinen inte fungerar: Tyvärr finns det då ingen möjlighet att låna. Personal som kan rätta till problemet finns endast under bibliotekets ordinarie öppettider.

Språk