Så lånar du e-böcker

Att låna och hitta e-böcker och e-ljudböcker är enkelt. Men är det första gången behöver du göra några saker innan du kan börja. På den här sidan hittar du guider och tips på hur du läser och lyssnar på e-böcker.

Guider - kom igång med e-böcker och e-ljudböcker

På vilket sätt du läser och lyssnar på e-böcker och e-ljudböcker beror på vilken utrustning du använder. Klicka på länkarna nedan för att komma till rätt guide.

Läs och lyssna i mobil och surfplatta.

Läs och lyssna på dator och läs i läsplatta.

Nyhet! Nu går det även att låna och läsa e-böcker i appen Biblio. Tidigare har det bara funnits e-ljudböcker i Biblio. Allt som behövs för att du ska kunna läsa e-böcker är att du har den senaste versionen av appen Biblio installerad och lånekort med pinkod. Om du inte ser e-böcker i Biblio, kontrollera att appen är uppdaterad och testa att logga ut och sen in igen i appen. Lånereglerna är samma som tidigare. Du kan låna två e-böcker/e-ljudböcker i veckan och lånetiden är 28 dagar. Vissa användare upplever problem med Biblio-appen - du kan alltid fråga personalen på ditt bibliotek efter hjälp.

Hitta e-böcker och e-ljudböcker

Så söker och hittar du bibliotekets e-böcker och e-ljudböcker.

Tips på e-ljudböcker att lyssna på.

Tips på e-böcker att läsa.

Hitta e-böcker och e-ljudböcker på andra språk på Världens bibliotek (extern länk)

Hitta fria e-böcker och e-ljudböcker som du kan ladda hem utan lånekort.

Ljud- och talböcker – för dig med särskilda behov (t ex sämre syn).

Vanliga frågor och svar

Vi har svarat på de vanligaste frågorna vi får om e-böcker och e-ljudböcker. Om du inte får svar på din fråga här kan du alltid prata med personalen på ditt bibliotek.

Se vanliga frågor och svar.

Mina sidor

Språk

E-böcker