Så lånar du e-böcker

Att låna och hitta e-böcker och e-ljudböcker är enkelt. Men är det första gången behöver du göra några saker innan du kan börja. På den här sidan hittar du steg-för-steg-guider och tips på hur du hittar e-böcker.

Steg-för-steg-guider - kom igång med e-böcker och e-ljudböcker

På vilket sätt du läser och lyssnar på e-böcker och e-ljudböcker beror på vilken utrustning du använder. Klicka på länkarna nedan för att komma till rätt guide.

Läs e-böcker på iPhone och iPad.

Läs e-böcker på Android.

Läs e-böcker på dator och läsplatta.

Läs e-böcker på Sonys läsplattor.

Lyssna på e-ljudböcker.

Nyhet! Nu går det även att låna och läsa e-böcker i appen Biblio. Tidigare har det bara funnits e-ljudböcker i Biblio. Allt som behövs för att du ska kunna läsa e-böcker är att du har den senaste versionen av appen Biblio installerad och lånekort med pinkod. Om du inte ser e-böcker i Biblio, kontrollera att appen är uppdaterad och testa att logga ut och sen in igen i appen. Lånereglerna är samma som tidigare. Du kan låna två e-böcker/e-ljudböcker i veckan och lånetiden är 28 dagar. Vissa användare upplever problem med Biblio-appen - du kan alltid fråga personalen på ditt bibliotek efter hjälp.

Hitta e-böcker och e-ljudböcker

Så söker och hittar du bibliotekets e-böcker och e-ljudböcker.

Tips på e-ljudböcker att lyssna på.

Tips på e-böcker att läsa.

Hitta fria e-böcker och e-ljudböcker som du kan ladda hem utan lånekort.

Ljud- och talböcker – för dig med särskilda behov (t ex sämre syn).

Vanliga frågor och svar

Vi har svarat på de vanligaste frågorna vi får om e-böcker och e-ljudböcker. Om du inte får svar på din fråga här kan du alltid prata med personalen på ditt bibliotek.

Se vanliga frågor och svar.

Mina sidor

Språk

E-böcker