Språk

Poesiprojektet Ord ur krisen

Ord ur krisen

Om Ord ur krisen

Hur har coronaviruset påverkat din vardag? Vad tänker du om den unika vår och sommar som varit  eller vad är dina tankar inför hösten?

Nu vill vi på Bibliotek Värmland samla in dina reflektioner, erfarenheter och tankar om coronaårets påverkan på vardagen i form av dina egenskrivna dikter. Vi kallar det “Ord ur krisen”. Dina ord.

Till din hjälp har du den värmländska poeten Ismael Ataria. I en serie korta inspirationsfilmer, som du hittar längre ner på sidan, ger han sina bästa skrivtips.

Du kan bidra med så många dikter du vill fram till och med 11 oktober. Sen gör Ismael Ataria ett urval av alla inkomna bidrag som han tolkar och läser upp framför kameran. Premiärvisning- och läsning planeras till Värmlands bokfestival i november. Och därefter är tanken att flertalet bidrag ska ingå i en vandrande utställning på biblioteken runt om i Värmland.

Dikterna skickar du in via formuläret eller e-postadressen som du hittar längre ner på denna sida.

Vi ser fram emot ditt bidrag, dina ord ur krisen.
 

Skicka in din dikt här

Använd formuläret nedan för att skicka in din dikt till Ord ur krisen. Skriv in din dikt i formulärsfältet eller klistra in den från ett annat dokument. Vill du skicka in flera dikter skickar du in en dikt åt gången.

Du kan också mejla din dikt till ordurkrisen@gmail.com. Kom ihåg att ange ditt namn och vilken ort du bor på när du mejlar. Du kan skriva in din dikt direkt i mejlet eller bifoga den som exempelvis en Wordfil eller pdf.

Observera att ditt namn, eller psuedonym, kommer publiceras om din dikt offentliggörs enligt upphovsrättslagen.

När du skickar in ditt bidrag till Ord ur krisen godkänner du våra villkor. De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att administrera inskickade bidrag till Ord ur krisen. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden en uppgift av allmänt intresse. Läs mer om villkoren och hantering av personuppgifter.

Inspiration och skrivtips från Ismael Ataria

Varje torsdag under september publicerar vi en ny inspirationsfilm där Ismael Ataria ger sina bästa skrivtips. Du hittar samtliga inspirationsfilmer här och på vår Youtube-kanal.

Inspirationsfilm #1

Inspirationsfilm #2

Inspirationsfilm #3

Inspirationsfilm #4

Frågor och svar

Kan jag skicka in dikter anonymt?
Nej, enligt upphovsrättslagen behöver vi ange ditt namn om vi offentliggör din inskickade dikt i något sammanhang. Därför behöver vi veta ditt namn. Däremot kan du så klart skicka in din dikt under pseudonym om du vill hålla ditt riktiga namn hemligt.

Hur många dikter kan jag skicka in och när är sista dag att skicka in dikter?
Du kan skicka in så många dikter du vill och sista dag för att bidra med dikter är 11 oktober.

Jag vill inte skicka in min dikt via webben, kan jag lämna in den på ett papper?
Ja, du kan lämna in din nedskrivna dikt till personalen på ditt bibliotek (i Värmland). Personalen kommer sen se till att dikten skickas in och kommer med i projektet. Men enklast är förstås att använda formuläret ovan eller mejla ordurkrisen@gmail.com.

Jag vill inte skriva, kan jag vara med ändå?
Ja, vi vill så klart inte neka någon att vara med i detta projekt. Du kan skicka in din dikt som ljud/film-fil. Bifoga filen när du mejlar ordurkrisen@gmail.com. Glöm inte att ange ditt namn eller psuedonym och var du bor.

Kan jag vinna något?
Vi ser inte Ord ur krisen som en tävling utan snarare som ett viktigt projekt som ger en poetisk bild av coronapandemins påverkan på värmlänningarnas vardagsliv. Därför har vi inga vinster att tävla om. Däremot så kanske just din dikt kommer tolkas av Ismael Ataria i ett videoklipp. Din dikt har även chansen att komma med i en tänkt poesiutställning som ska vandra runt på biblioteken i Värmland framöver.

Vilka ligger bakom projektet "Ord ur krisen"?
Bibliotek Värmland står bakom "Ord ur krisen". Vi är ett bibliotekssamarbete mellan alla 16 kommuner i Värmland. I detta projekt har vi engagerat Värmlandspoeten Ismael Ataria. Region Värmland finansierar projektet.